22.01.2012

FOTO POTOVANJA 2012

Letni izbor foto potovanj je tukaj. Na tej strani samo generalno, več podrobnosti na moji strani o potovanjih v nekaj dneh .

Potovanja po mesecih:

1. HELGOLAND, potovanje na sever Evrope, na otok, kjer je prepovedan promet, vse se opravi peš, na severnem delu pa gnezdijo strmoglavci. Čudoviti ptice ravno v aprilu pričnejo z gnezdenjem, zato ves čas potekajo vzleti in pristanki teh lepotcev, zato je fotografiranje teh ptic v letu zelo olajšano. Če pa nam pomaga še veter, ki kljub pozni pomladi zna precej ohladiti ozračje pa všasih lebdijo po par sekund v zraku. Da pa ne bi bilo preveč dolgočasno je tukaj še nekaj ptic, kodraste ovce se pasejo prosto po otoku in na sosednjem otočku (10 min z čolnom) prebivajo (v glavnem) dve koloniji tjulnjev. Tudi ti so navajeno na ljudi zato se jim je možno približati do 30m (toliko je dovoljeno).

Odhod je 23.04 2012 iz Hamburga z katamaranom in povratek v petek 27.04 v Hamburg. V kolikor boste prišli z letalom ali bomo organizirali prevoz z kombiniranim vozilom, bomo prišli v Hamburg že 22.04 in odšli 28.04.

Vključeno je bivanje 4 noči na otoku, dve noči v Hamburgu, prevoz z katamaranom, takse in vstopnine na otoku.
Ni vključen prevoz do Hamburga in nazaj (letalo je cca 300-500 EUR), hrana in pijača.

Cena je 820 EUR na osebo.

Helgoland 2012

2. ZAMBIJA – foto potovanje za avanturiste – KAFUE narodni park – safari in VIKTORIJINI SLAPOVI

Črna Afrika, kot se šika. Foto safari za prave ljubitelje narave. Brez ograd, brez strahu, 7 dni v luksuznem kampu Hippo Lodge v Kafue parku, kjer je divjina še vedno divjina. Luksuzne hiške so locirane ob reki, kakšnih 100 do 300m narazen, tako da je mir zagotovljen, v kampu je samo 6 hišk, tako da gneče ni nikoli, mi pa imamo lasten prevoz ves čas, zaradi specifike fotografiranja, večino časa preživimo na vodi v čolnu, nekaj tudi z avtom, po dogovoru lahko tudi peš (samo fotografiranje je bolj skromno peš),…

Po safariju se odpravimo preko Lusake v Livingstone in Viktorijine slapove, kjer smo 4 dni, v hotelu 3*, imamo bivanje in zajtrk, ogled slapov in večerni izlet po reki vključeno v ceno. Nato je možnih mnogo individualnih izletov in adrenalinskih izzivov. Prelet slapov s helikopterjem, ultralahkim letalom, bunji jumping, safari v bližnjem parku, …

Video Hippo Lodge in aktivnosti

Termin potovanja: Odhod iz Lusake je 19.08.2012 in povratek iz Lusake je 29.08. Najmanj 5 udeležencev, največ 7.
V ceni je zajeto fotografsko vodenje, prevoz iz Lusake do Kafue parka, Hippo Lodge, prevoz z letalom v Livingstone in nazaj v Lusako. Bivanje s ponim penzionom v Hippo Lodge, vse aktivnosti (dve na dan) in bivanje v Livingstonu z zajtrkom in 2 aktivnosti.
Ni zajet prevoz do Lusake in nazaj domov, obroki na Viktorijinih slapovih, aktivnosti v Livingstonu, zdravila proti malariji in druga, viza (ki se kupi na letališču ob prihodu, trenutno stane 50 USD), napitnine vodičem in drugo kar ni opisano.
Cena je 2.490,00 EUR za Hippo Lodge in 790 EUR za Viktorijine slapove. Doplačilo za enoposteljno sobo je 400 EUR.

Zambija 2012

3. JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA – GREATER KRUGER PARK IN CAPE TOWN

Foto potovanje, ki je razdeljeno v dva dela. Najprej safari v privatnem delu Kruger parka, živali na dosegu roke – dobesedno, levi, sloni, nosorogi,… Kot vselej privatni avto, kamp varovan z nizko ograjo proti slonom, nosorogom,.. so pa hiške bolj skupaj, majhno število gostov (do 15) in imamo privatni avto za fotografiranje. Polni penzion, vse aktivnosti ter prevoz iz letališča v Hoedspruitu in nazaj v ceni. Pijača ni.
Nato polet iz Johanesburga do Cape Towna, tam prespimo 3 noči, imamo spanje, zajtrk, prevoz iz in na letališče v ceni. Možnosti adrenalinski aktivnosti ali samo sprehodov po botaničnih parkih, Mizasta gora, Zapor kjer je bil Nelson Mandela, Waterfront, potapljanje v kletkah s morskimi psi,…
Cena je 2.990,00 EUR, termin od 01.09. do 11.09.2012. Najmanj 5 udeležencev, največ 7.

Klikni za več informacij

Program:  Kruger in CT 2012

4. FOTO NAMIBIJA

Najdaljše potovanje, a eno najlepših. Če so prejšnja namenjena predvsem ljubiteljem živali (ptic in sesalcev) je to namenjeno tudi ljubiteljem pokrajine, rastlin, živali, adrenalinskih športov (Swakopmund). Potovanje pričnemo v Windhoek-u, gremo na J do Quiver gozda, Fish river kanjona, na Z do Naukluft parka – največje sipine na svetu, Swakopmunda, morske živali (tjulni in ptice), puščavske živali (kuščarji, žuželke), Na S v Damaraland, Himbe in zaključek v Etoshi, posebnem parku divjih živali, edinstven zaradi svoje pokrajine in živali. Zaključek preko Waterberg planote do Windhoeka in nazaj.

Potujemo s terenskim vozilom, ki ima 16 sedežev in poseben prostor za prtljago in svoj hladilnik, ker smo fotografi bo zasedenih samo 8 sedežev, vsak s svojim okno in možnostjo fotografiranja iz avta, če bo kdo želel lahko povabi sopotnika, ki bo sedel zraven njega. Spi se v glavnem v hiškah ali hotelih, samo petkrat se spi v šotoru, zaradi lokacije za fotografiranje (Naukluft park so tri noči v kampu, ker zunanji obiskovalci lahko vstopijo šele eno uro za prebivalci kampa – po domače, ko je že skoraj vsega konec na sipinah). Hrana je 90% zajeta, samo 5 obrokov od skoraj 40 obrokov ni zajetih.
Termin še javimo, je pa vsekakor v oktobru, morda začetek že konec septembra 2012. Potovanje bo trajalo 14 dni v Namibiji, računajte še 2 dni za letalski prevoz. Najmanj 8 potnikov in največ 12 potnikov od tega samo 8 fotografov.
Cena – v pripravi za zgoraj opisano. Letalski prevoz in viza za Namibijo nista zajeta (cca 1100 EUR). Doplačilo za enoposteljno sobo je.

Več informacij na naši strani namenjeni za potovanja :           Nature-phototours

Komentarji so zaprti.