04.11.2012

Foto potovanja 2013

Letni izbor foto potovanj je tukaj. Več podrobnosti o potovanjih v nekaj dneh.


1. HELGOLAND, potovanje na sever Evrope, na otok, kjer je prepovedan promet, vse se opravi peš, na severnem delu pa gnezdijo strmoglavci. Čudoviti ptice ravno v aprilu pričnejo z gnezdenjem, zato ves čas potekajo vzleti in pristanki teh lepotcev, zato je fotografiranje teh ptic v letu zelo olajšano. Če pa nam pomaga še veter, ki kljub pozni pomladi zna precej ohladiti ozračje pa všasih lebdijo po par sekund v zraku. Da pa ne bi bilo preveč dolgočasno je tukaj še nekaj ptic, kodraste ovce se pasejo prosto po otoku in na sosednjem otočku (10 min z čolnom) prebivajo (v glavnem) dve koloniji tjulnjev. Tudi ti so navajeno na ljudi zato se jim je možno približati do 30m (toliko je dovoljeno).

Odhod je 15.04 2013 iz Hamburga z katamaranom in povratek v petek 19.04 v Hamburg. V kolikor boste prišli z letalom ali bomo organizirali prevoz z kombiniranim vozilom, bomo prišli v Hamburg že 14.04 in odšli 20.04.

Vključeno je bivanje 4 noči na otoku, dve noči v Hamburgu, prevoz z katamaranom, takse in vstopnine na otoku.

Ni vključen letalski prevoz do Hamburga in nazaj (letalo je cca 300-500 EUR), hrana in pijača – opcija je vključen prevoz z avtom.

Cena je 980 EUR na osebo z prevozom in 840 EUR brez prevoza. Najmanj 6 oseb, največ 8.

Galerija fotografij iz Helgolanda

Helgoland 2013

2. ZAMBIJA – foto potovanje za avanturiste – KAFUE narodni park – safari in OPCIJA – VIKTORIJINI SLAPOVI

Črna Afrika, kot se šika. Foto safari za prave ljubitelje narave. Brez ograd, brez strahu, 7 dni v luksuznem kampu Hippo Lodge v Kafue parku, kjer je divjina še vedno divjina. Luksuzne hiške so locirane ob reki, kakšnih 100 do 300m narazen, tako da je mir zagotovljen, v kampu je samo 6 hišk, tako da gneče ni nikoli, mi pa imamo lasten prevoz ves čas, zaradi specifike fotografiranja, večino časa preživimo na vodi v čolnu, nekaj tudi z avtom, po dogovoru lahko tudi peš (samo fotografiranje je bolj skromno peš),…

Po safariju se odpravimo preko Lusake v Livingstone in Viktorijine slapove, kjer smo 4 dni, v hotelu 3*, imamo bivanje brez hrane (poceni restavracije so okoli hotela), 2 ogleda slapov sta vključena v ceno. Nato je možnih mnogo individualnih izletov in adrenalinskih izzivov. Prelet slapov s helikopterjem, ultralahkim letalom, bunji jumping, safari v bližnjem parku, … Priporočamo enodnevni izlet v Botswano, Chobe Park, za kar ne rabimo vize in je vredno ogleda.

Video Hippo Lodge in aktivnosti – video

Termin potovanja: Odhod iz Lusake v Hippo Lodge je 10.08.2013 in povratek iz Lusake je 17.08. Najmanj 4 udeleženci, največ 7.

OPCIJA: Viktorijini slapovi odhod v Livingstone 17.08 in povratek v Lusako 21.08.2013

V ceni je zajeto fotografsko vodenje, prevoz iz Lusake do Kafue parka, Hippo Lodge, prevoz v Livingstone in nazaj v Lusako. Bivanje s ponim penzionom v Hippo Lodge in vse aktivnosti (dve na dan) ter spanje v Livingstonu in dvakrat obisk slapov.

Ni zajet prevoz do Lusake in nazaj domov, hrana na Viktorijinih slapovih, aktivnosti v Livingstonu, zdravila proti malariji in druga, viza (ki se kupi na letališču ob prihodu, trenutno stane 50 USD), napitnine vodičem in drugo kar ni opisano.

Cena je 2.690,00 EUR za Hippo Lodge in 990 EUR za Viktorijine slapove. Doplačilo za enoposteljno sobo je 400 EUR.

Viktorijini slapovi – video

Zambija – foto galerija

Zambija program poti 2013

3. JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA – GREATER KRUGER PARK IN KGALAGADI PARK (KALAHARI)

Foto potovanje, ki je razdeljeno v dva dela. Najprej safari v privatnem delu Kruger parka, živali na dosegu roke – dobesedno, levi, sloni, nosorogi,… Kot vselej privatni avto, kamp varovan z nizko ograjo proti slonom, nosorogom,.. so pa hiške bolj skupaj, majhno število gostov (do 15) in imamo privatni avto za fotografiranje. Polni penzion, vse aktivnosti ter prevoz iz letališča v Hoedspruitu in nazaj v ceni. Pijača ni.

Nato polet iz Hoedspruit-a v Johanesburg in do Upingtona, tam najamemo terensko vozilo in se odpeljemo proti Kgalagadi parku. V Kgalagadi parku smo 6  noči, imamo spanje, zajtrk, prevoz iz in na letališče v ceni. Ostalo hrano in pijači lahko kupimo pred prihodom v park, jemo v restavraciji v parku ali si kupimo nekaj hrane tudi v parku. Sami se vozimo po želji po parku, spimo v hiškah v Twee reviren in Mata Mata, morda tudi Nossob.

Povratek v Upington, vrnemo vozila, avion do Johanesbourga.

Cena je 3.600,00 EUR, termin od 31.08. do 14.09.2013 (iz Slovenije 30.08 in povratek 15.09.2013)  Najmanj 3 udeleženci, največ 6.

V ceni je zajeto: spanje 14 noči v JAR, polni penzion v Kruger Parku (lodge 4*), aktivnosti 2x dnevno v Kruger Parku – privat avto, vsi transferji iz in na letališča, spanje v Kgalagadi parku v hiškah, najem terenskega vozila in moje spremstvo ves čas poti.

Ni zajeto v ceni: letalski prevozi (vsi )  in hrana ter pijača v Kgalagadi Parku in izven Kruger Parka (Johanesbourg, Upington..)

OPCIJA: VIKTORIJINI SLAPOVI pred ali po tem potovanju – glej program Zambija

Galerija fotografija Kruger Park

Galerija fotografij Kalahari

Program:  Kruger in Kgalagadi 2013

4. FOTO NAMIBIJA

Najdaljše potovanje, a eno najlepših. Če so prejšnja namenjena predvsem ljubiteljem živali (ptic in sesalcev) je to namenjeno tudi ljubiteljem pokrajine, rastlin, živali, adrenalinskih športov (Swakopmund). Potovanje pričnemo v Windhoek-u, gremo na J do Quiver gozda, Fish river kanjona, na Z do Naukluft parka – največje sipine na svetu, Swakopmunda, morske živali (tjulni in ptice), puščavske živali (kuščarji, žuželke), Na S v Damaraland, Himbe in zaključek v Etoshi, posebnem parku divjih živali, edinstven zaradi svoje pokrajine in živali. Zaključek preko Waterberg planote do Windhoeka in nazaj.

Potujemo s terenskim vozilom, ki ima 16 sedežev in poseben prostor za prtljago in svoj hladilnik, ker smo fotografi bo zasedenih samo 8 sedežev, vsak s svojim okno in možnostjo fotografiranja iz avta, če bo kdo želel lahko povabi sopotnika, ki bo sedel zraven njega. Spi se v glavnem v hiškah ali hotelih, samo petkrat se spi v šotoru, zaradi lokacije za fotografiranje (Naukluft park so tri noči v kampu, ker zunanji obiskovalci lahko vstopijo šele eno uro za prebivalci kampa – po domače, ko je že skoraj vsega konec na sipinah). Hrana je 90% zajeta, samo 5 obrokov od skoraj 40 obrokov ni zajetih.

Termin še javimo, je pa vsekakor v oktobru 2013. Potovanje bo trajalo 14 dni v Namibiji, računajte še 2 dni za letalski prevoz. Najmanj 8 potnikov in največ 12 potnikov od tega samo 8 fotografov.

Cena 2.990,00 EUR za zgoraj opisano. Letalski prevoz in viza za Namibijo nista zajeta

Doplačilo za enoposteljno sobo je 350 EUR

Več informacij na naši strani namenjeni za potovanja :  Nature Photo tours

Komentarji so zaprti.